petek, 29. marec 2013

This Too Shall Pass

This Too Shall Pass je bil moj moto od pozne jeseni do konca (koledarske) zime. In je minilo; obdobje, ki mi ni bilo naklonjeno. Spremembe so neizogibne. Slaba obdobja se enkrat končajo in se spremenijo v dobra, parv tako kot se dobra obdobja lahko spremenijo v slaba.

Za frazo "tudi to bo minilo" se skriva zgodba kralja Solomona, ki je preverjal zvestobo in svojemu ministru naložil nalogo, naj mu najde prstan, ki bo srečnega ob pogledu na prstan spremenil v žalostnega in žalostnega v srečnega. Po dolgih mesecih iskanja, minister v Jeruzalemu najde zlatarja in ga povpraša, če je že slišal za tak prstan. Zlatar iz žepa vzame čisto navaden zlat prstan in vanj vgravira "tudi to bo minilo". Ko minister izroči Solomonu prstan, ta spozna, da so njegova modrost, imetje in moč minljive in da nekega dne ne bo nič drugega kot prah.

"Tudi to bo minilo" me spomni, da nič ni večno in v slabih trenutkih vlije upanje in moč, da bo kmalu spet boljše, v dobrih trenutkih pa me spomni, naj uživam vsak trenutek sreče, saj je tudi ta minljiva.Pa še tole za dobro voljo:

2 komentarja:

  1. minljivost je vzrok, da se čas ustavi, minljivost je vzrok, da čas (s)teče....tako jo jaz vidim....boljše boljše in slabše pa sta itak le statista minljivosti.....pomlad traja....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ...pomlad traja...v moji duši vedno ali pa na Madeiri :)

      Izbriši