sreda, 10. oktober 2012

Prijatelj na baterije

Pred štirinajstimi dnevi sem praznovala svoj "nepovemkateri" rojstni dan. Mož se je tudi letos izkazal in me presenetil z novim, boljšim prijateljem na baterije. Ta stari je bil že res star in "znucan" in ni več nudil tega kar bi moral. Ta novi ima precej različnih funkcij, piše mi celo sporočila in me opozori, če sem slučajno pretiravala (bi me opozoril, ker do zdaj pretiravala še nisem, prejela pa sem dve sporočili, v katerih me je spodbujal k večji aktivnosti). Poleg vseh funkcij mi je všeč tudi zunanji videz in barva - roza z drobcenimi vzorčki.

Res je bil že čas za nov merilec srčnega utripa (priznajte, da ste imeli v mislih nekaj povsem drugega). Ostajam zvesta Polarju in na treningih me zdaj spremlja Polar FT60. Ta stari (bil je res že star) je že pošteno nagajal. Preden sem ugotovila, da ne funkcionira več tako kot bi moral, sem mislila, da imam srčno aritmijo. Srce je bilo pip, pip, pip,       , pip,      , pip, pip,       pip,      ,.... S strahom sem med treningom tipala pulz na vratu, da bi se prepričala, da je vse o.k. Še večji šok sem doživela na hribu, oddaljenem dobre 3km od doma, ko mi je puls skočil precej preko 200. Vsa panična, da me lovi infarkt, sem stala sredi hriba in nisem vedela kaj naj naredim. Ko je pulz kar naenkrat padel na 00, sem se spet šlatala po vratu, da bi preverila, če mi srce še bije (kot da človek pri pulzu 00 stoji po konci). Še dobro, da nisem hipohonder.

V glavnem, zdaj imam novega in mu še nisem dala možnosti, da bi me pohvalil. Prvi teden sem se borila s prehladom in hudičevo slabim počutjem (v resnici verjetno ni bilo tako hudo, ampak meni se je vseeno zdelo že skoraj nevzdržno) in ga nisem mogla dobro preizkusiti. Vseeno pa sem ga nosila s sabo - že zaradi tega, da se malo hvalim. Drugi teden pa je bil tudi precej zaseden, tako da.... (izgovori, izgovori)

Kar se tiče prehlada naj povem, da sem s 1. septembrom začela jemati drage zadevščine za krepitev imunskega sistema, da bi se izognila prehladu, ki ga tako težko prenašam. Ne glede na mojo krepitev imunskega sistema, sem bila prva v družini, ki je podlegla prehladnim virusom.

4 komentarji:

  1. Hmmm, nekaj ne štima. Nikjer ni nobene slike novega vibratorja, tam nekje na sredini pa samo link na neko fensi uro. :o :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo, lepa ura! Jaz imam Polar FT7 :)

    Sicer pa, Nadinka, ti bi morala napisat knjigo. Ne vem, če še ob branju koga uživam tako, kot pri tebi ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tina, hvala za kompliment. Sem kar malo zrasla (tokrat za spremembo v višino namesto v širino :) )

    OdgovoriIzbriši
  4. no, potem pa vse naj za rojstni dan....in ja, sama si kriva, da zamujam s čestitko ;) .....hehe, vidim, da imaš med treningom vse druge težave, razen teka samega.....kdo ve, kaj bi šele počela v teku brez tistega srčnega merilnika..... :)
    Tina, povsem se strinjam s tabo..... :cool:

    OdgovoriIzbriši