ponedeljek, 13. maj 2013

I love singing in the car

Včeraj sem Marku M zaupala, da v avtu prepevam (o sočutju, ki ga je izkazal, do mojega avta, ne bom govorila). Najraje, če sem sama, še vedno zelo rada, če je poleg mene hčerka, če pa sta zraven še sin in mož, pa bolj po tiho, ker sina moje prepevanje strašno moti (ne vem zakaj). V avtu ne samo pojem ampak tudi plešem (kolikor se pač da, če sediš za volanom).
Malo sem pobrskala po internetu in naletela na raziskave, ki so pokazale, da v avtu prepeva zelo veliko ljudi. "Avtomobilskih pevcev" je precej več od tistih pod tušem (tudi jaz se zaradi sosedov izogibam petju pod tušem, ampak včasih me malo zanese), med njimi je več žensk kot moških, s petjem v avtu pa se najmanj zabavajo blondinke (zanimiv podatek glede na to da pravijo, da se znajo ravno blondinke precej bolj zabavat), najbolj pa rdečelaske (jaz sem sicer rjavolaska, ampak kar se tiče petja v avtu, jih nesem vse po vrsti). V avtu je najbolj aktualen rock, 80s in pop (drži tudi v mojem primeru). Country pa je menda popularen med starejšimi američani (nisem američanka, nisem še stara, ampak Chicken fried je obvezno sestavni del mojega repertoarja).
Drug način petja, ki se ga poslužujeta tudi moja hči in sin, je v dnevni sobi z obveznimi plesnimi vložki. Moj mož prepeva z moško družbo ob piksnah pira. 
Pa vi? Pojete?

7 komentarjev:

  1. Prepevam, itak. Samo ne v atvu. Ker pač nimam izpita. Ampak prepevam večinoma samo takrat, kadar sem sama. Ker vem, da neznansko fušam in nočem drugih obremenjevati s tem. Kadar je zraven mož, včasih bolj pobrundavam kot pojem, ker nočem s fušanjem mučit niti njega, čeprav je podpisal :)
    In obožujem country, čeprav nisem ne starejša ne Američanka.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Men je čist vseeno a fušam al ne, če jim kaj ni všeč, si pa naj dajo štofle v ušesa :) Na karaokah mam itak čist svoj koncert :)

      Izbriši
  2. Ooo, seveda. :) Prepevam v avtu in nemalokrat se peljem še dodaten krog, če se komad, ko sem prišla do cilja, še ni zaključil.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, jaz pa sedim v avtu dokler komada ni konc :)

      Izbriši
  3. do tvojega brm brm pa sem bil zelo sočuten.... :) ...drugače pa ja, pojem....kadar in kjer me prime....in drži me....in ob tem me prav malo briga, koliko in kako koga s svojim petjem ganem....če že moram jaz njih poslušati, pa naj še oni mene..... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma te kr vidim/slišim kako sediš na eni izmed tistih riti ob morju, s kitaro v roki in vetrom v laseh in prepevaš...:)
      btw a igraš kitaro?

      Izbriši
  4. še ne....sem se pa pred mesecem, končno, odločil, da se naučim brenkati in izpolnim tudi te otroške sanje....in zdaj iščem naokoli primerno akustično kitaro, rabljeno seveda, da ne bremenim preveč družinskega proračuna s svojim osebnim hobijem.....ko jo najdem sledi še 6 - 12 mesecev učenja, potem pa direkt na Woodstock....to bo šele pevanje.... :)

    OdgovoriIzbriši