petek, 17. maj 2013

"Bolhanje"

Se vam je že zgodilo, da ste želeli podariti stvari, pa jih nihče ni želel? Z oblačili imam standardno težave. Sprva sem oblačila hčerke podarjala sosedi. Ko pa je njena deklica po rasti dohitela mojo, je to odpadlo. Sinova oblačila sem podarjala prijateljem, ki pa imajo 4 leta mlajšega sina in so se jim stvari vedno vlačile po podstrešju, dokler njihov pobič ni dovolj zrasel. Oblačil niso vzeli ne na Rdečem križu in ne na Karitasu, ker jih imajo menda preveč. So rekli, da rabijo druge stvari - hrano, pohištvo, gospodinjske aparate....  Par let sem podarjala ovalno kuhinjsko mizo s 6 stoli, pa je nihče ni želel, potem jo je mož daj na Bolho za 50,00€ in jo prodal v prve pol ure!?!? Ne vem no, a ljudje res raje kupijo kot pa dobijo podarjeno.
Kup lepo ohranjenih otroških igrač sem želela dati vrtcu ali bolnici, pa ne vzamejo; knjige sem želela dati knjižnici, pa jih tudi ne vzamejo. Pred leti so preko neke radijske postaje za božič zbirali igrače za otroke. Ko sem jih poklicala in jim povedala, da imam par velikih škatel igrač, pa da je moj avto premajhen, da bi jih spravila vanj (takrat smo imeli čisto majčken avto), so me osorno zavrnili. Če so se že šli neko dobrodelnost, bi lahko priskrbeli kak kombi, da bi prišel iskat igrače. Z akcijo so bolj sebi delali reklamo kot skrbeli za dobrodelnost.
Včeraj sem se lotila pospravljanja navlake in se odločila, da če nihče ne želi imeti podarjenih naših stvari, jih bom pa prodala na "bolhi". Vsa oblačila sem poslikala, sestavila komplete po številkah in sezoni, poslikala knjige in par drugih stvari in do večera na Bolhi objavila 132 oglasov. Do polnoči sem odgovarjala na povpraševanja, danes pa sem si morala narediti seznam pošiljk, da ne bi česa pozabila.
Ne glede na to, da sem postavila neko ceno, sem se z nekaterimi že dogovorila, da jim stvari podarim, nekaterim pa častim celo poštnino.
Za otroške knjige pa sem prav vesela, da jih v knjižnici niso vzeli. Knjige so kot nove, povpraševanje pa neverjetno.
Moja spalnica trenutno zgleda kot skladišče. Danes grem na podstrešje, sestavim komplete igrač, jih poslikam in objavim na Bolhi za simbolično ceno. Na koncu mi jih morda uspe nekaj celo podariti.

3 komentarji:

  1. ja, podarjanje je lahko naporen šport, sploh za otroške reči....saj če bi otroci gledali oglase, namesto staršev, bi verjetno zadeve šibale hitreje in učinkoviteje....sem pa pred letom podarjal kar ohranjeno kuhinjo, s štedilnikom in hladilnikom, na Bolhi - oglas je potekel po mesecu brez enega odziva....po poteku sem oglas ponovil in dal ceno 100€...že naslednji dan so klicali trije in začeli barantati za ceno, na koncu je eden od teh priše, si vse sam naložil in še plačal 70€....pa razumi kdor lahko....
    o dobrodelnih akcijah pa raje ne bi, čeprav sem bil deležen sodelovanj v kar številnih....
    no, važno, da si pospravila po hiši... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. no, torej se to ne dogaja samo meni. Danes sem odposlala 5 paketov, jutri pošljem dodatne štiri. Ne morem verjet. Stvar tako laufa, da me je strah, da bom na koncu tako "pospravila", da nam ne bo nič več ostalo :)

      Izbriši
  2. Za podarim.si pa prvič slišim. Super, bom še tam objavla, sploh igrače, ki se jih ne morem znebit.

    OdgovoriIzbriši