nedelja, 15. marec 2015

Love/hate relationship



Ena izmed aktivnosti, ki sem jih vnesla v moje življenje po štiridesetem, je fitnes. Z mislijo sem se poigravala kar nekaj časa, dokler nisem ugotovila, da se posamezni deli telesa, ki jih sila gravitacije vleče k tlom, ne bodo poravnali sami od sebe. Torej, premagala sem vse predsodke in se polna motivacije odpravila v fitnes. Prvič samo do recepcije.

Ko sem čakala receptorko, sem bežno kukala v dvorano in ob pogledu na vse tiste uteži se je v mojo samozavest prikradel rahel strah in dvom "Fak, kaj hudiča počnem tukaj?". Na srečo (ali pa tudi ne), se je prikazala receptorka in mi tako preprečila pobeg. Seznanim jo s svojo namero (pobožno željo), ta pa mi predstavi njihovo ponudbo. Priporoča mi osebnega trenerja, ki bi me seznanil z vsem potrebnim, pripravljal treninge in me spremljal, mi svetoval pri prehrani. Skratka - skrbel bi zame in me razvajal. Pove, da je osebni trener mladenič, star 27 let, da ... PRODANO!!! Sploh nisem vprašala za ceno. Vuhuuuuu, mlad, lepo grajen osebni trener.... Takoj sem naju videla v vseh možnih scenah (ja scenah, ne spolnih položajih, perverzneži). Oba lepo grajena, jaz s čvrsto ritko, mlada, on mi pomaga, da se namestim na orodje (na fitnes napravo, prekleto, ne na njegovo orodje, kako ste lahko tako pokvarjeni).... Dobim telefonsko številko mojega,...imenujmo ga Eros...torej dobim telefonsko številko mojega Erosa. Pokličem ga in že v svojem pametnem telefonu rezerviram termin za prvi zmenek.

Prvi zmenek. Res je mlad. In res je lepo grajen. Vse je čvrsto, napeto.... Vpraša me kakšne so moje želje. Povem, da si želim par kilogramčkov manj ter pokažem, da si želim to (moja rit), to (moj vamp) in to (zavese na nadlakteh) spet na svojem mestu. Dobim vprašalnik in termin za najino prvo pravo srečanje. Jeeeej.

Vsa navdušena, samozavestna in polna motivacije komaj čakam dan D. Oblečem trenerko, "švic" majico, teniske, vzamem brisačo in vodo. Takoj, ko se pojavim med vrati dvorane, mi samozavest krepko pade. Na stezi nasproti mene veselo poskakuje brhka dvajsetletnica, v oprijetih pajkicah in še bolj oprijeti majčki. Eros me postavi na sredo dvorane med vse tiste nevarne in grozne naprave, jaz pa stojim tam v razvlečeni trenerki kot kup nesreče. Vklopi stezo in mi razloži vso elektroniko, ki je je toliko, kot da bi upravljala manjše letalo. Nastavi hitrost na 4 km/h. Pffff, hej, sem ti povedala, da vsak dan hodim/tečem najmanj 6 km, ne ti meni 4km/h - ampak tega ne povem na glas. Saj bi si sama povečala hitrost,  a sem na stezi tako nestabilna, da me je strah, da bom pristala na hrbtu pod oknom. Ob misli na tak scenarij se oprimem ročajev. Brhka dvajsetletnica levo od mene in moški mojih let desno od mene sproščeno in "brez rok" poskakujeta po stezi.

Po desetih minutah ogrevanja sledi prva vaja. 10 počepov. Hah, 10 krat počepnem kot za šalo. A to je to, al kaj (tudi tega nisem rekla na glas). V roke mi pomoli 10 kg utež. Pomaga mi jo namestiti pred prsmi. Komaj jo držim. Naroči mi 10 počepov. Fak, kaj? Izkaže se, da so bili prejšnji počepi del predigre ogrevanja. Spustiti se k tlom ni tak problem, itak me samo potegne dol. Čepe razmišljam kako naj se dvignem z 10 kilsko utežjo in to izvedem čim bolj elegantno. Uspe mi 6 nič kaj seksi počepov. Eros ugotovi, da je 10 kg za prvič preveč. Neeeee, a reeees, a se ti zdi (si mislim sama pri sebi, na glas pa mu pritrdim in se strinjam, da bova v drugem krogu uporabila 7,5 kg, zraven pa si spet mislim, da bi bilo dovolj že 2,5kg). Že dvigovanje lastne riti mi je izziv.

Naslednja vaja. Eros me posadi na orodje. Uuuuuu, moj estrogen zapoje, smo že bliže scenarijem, ki sem si jih ustvarila o fitnesu. Ne vidim koliko kg je zajel a kmalu se izkaže, da je tudi tokrat pretiraval. Vlačim ročaj pod brado, ne vem katere mišice bi naj krepila. Bojim se, da se mi bo razletel prsni koš in bom na koncu s tal pobirala rebra eno po eno. Naredim jih 12 od zahtevanih 15.

Tretja vaja. Planks. Mala malca. Končno. Cilj je 60 sec, zdržim 45 sec. Bravo jaz.

Četrta vaja. Dviganje medenice leže na hrbtu.  Heeeej, to obvladam Medenica sem, medenica tja, samo povej kje jo želiš imeti (si mislim in predem kot mačka). Eros želi, da dvignem eno nogo. O.k., dvignem. Želi, da jo dvignem še višje. Poskusim vendar nič ne obljubim. V tem položaju naj dvignem medenico 20 do 25 krat. Dvigujem. Eros želi, da jo dvignem še višje. Poskusim in spet nič ne obljubim. Še višje, želi Eros. Ne gre. Peče. Višje, pravi Eros. Peeeeečeeeeee. Omagam. Sopiham. Srce mi razbija. Eros mi dovoli počivati. Komaj ulovim nek normalen ritem dihanja, že želi Eros, da dvignem drugo nogo in ponovim vajo. Z nobeno nogo mu nisem mogla dati toliko, kolikor je želel. Dala sem toliko kolikor sem zmogla.

Peta vaja. Sklece. Ne na tleh, na drogu (hvala bogu). Eros ne omeni nobene številke. Verjetno je obupal. Ne vem koliko mi jih je uspelo narediti, meni se je zdelo, da sem jih naredila 100. Lovim sapo, srce še bolj noro razbija, vrti se mi, ne vem ali mi je vroče ali me zebe.... Eros me vpraša kako se počutim. Rada bi mu z zapeljivim glasom rekla, da mi srce bije hitreje, ker stoji poleg mene, pa ne morem. Trudim se, da ne mrtva padem po tleh.

Z novim terminom v pametnem telefonu in lažnim nasmeškom na obrazu se odpravim proti izhodu. Čakajo me čevlji in stopnice. Vsa tresoča in s stisnjenimi zobmi si obujem čevlje, nato še bolj tresoča poskušam premagati stopnice. Eno.....au.............pa še....eno....au.....in...eno...au.... Trajalo je kar nekaj časa, da sem prišla do avta. Sklopka, zavora, gas....misija nemogoče.

Doma razmišljam, da je moj Eros verjetno spregledal letnico mojega rojstva in, ker očitno zgledam kot kaka dvajsetletnica, ga je malo zaneslo pri obremenitvah. Še vedno ga imam rada.

__________________

Naslednji dan. Ne morem vstati, ne s postelje, ne s stola. Stopnice so "no-go", mišice me bolijo in se mi tresejo kot šiba na vodi. Fak, a je tip nor. Kje hudiča je dobil licenco? A zdaj je pa lahk že vsak kur* osebni trener, al kaj? A me je mislo ubit, pič* mu mat*. Idiot. A sploh ve kolk sem stara jebe*? 40, piz*, 40!!!! A zna brat, kur*??? A bi mi rad križ zjeb*? Sem šla tja, da bi se boljš počutla, ne pa da sem kripl, u piz* mat*. Sovražim idiota. Idiot. Jaz ga plačujem, ne on mene. Bo videl drugič, piz*, jaz sem tista, ki postavljam pravila igre, prekleti.....

_________________

Drugi trening po dveh dneh premora. Spet lahko normalno hodim, ob naporu še nekoliko boli. Erosa še ni v dvorani zato kar sam zaštartam stezo. Danes imam že več ravnotežja in si upam povečati hitrost. Pride Eros. Ta izklesan grški bog. Pa tako prijeten fant. Zanima ga kako se počutim. Oooo, kako je prijazen. Pogladi me po rami. Začneva s prvim krogom petih vaj. Vaje so drugačne. Izpadni korak brez dodatnih uteži. Side planks. Stopanje na klopco. Veslanje z 20 kg. Dvigovanje dveh 5 kg ročk nad glavo. Še en krog. Čutim mišice kako delajo, čutim napor. Čutim moč in voljo. Fak yes, matr sem dobra. Eros me spodbuja. Zaključim na stezi in hitrost še povečam. Nekaj časa poskakujem celo "brez rok".






4 komentarji:

  1. neučakan v pričakovanju nadaljevanja.... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Do poletja bom tak natrenirana, da bom lahko brez slabe vesti pojedla tvojo pico, na vrh pa še štrudl :)

      Izbriši
  2. Hehehe, sem se nasmejala - tako fajn način pisanja, da ne moreš da se ne bi smejal :) In tudi mene zelo zanima nadaljevanje :)

    OdgovoriIzbriši