torek, 10. januar 2012

Pa nas je doletelo

Očitno pri nas doma ne gre brez okvar. Širijo se kot virusi in močno prizadenejo naše finance.

Za začetek je zbolel naš pomivalni stroj Candy. Trpi za inkontinenco (pod rit dno mu zalagamo brisače, ker mu tako zelo uhaja), ki smo jo zdravili že pred nekaj meseci. Pa se je bolezen ponovila. Človek bi pomislil "Še sreča, da ni padel v komo ali kar umrl", če 13 let star stroj ne bi imel za sabo že 5 ali 6 operacij. Že pri zadnji sem ga želela pokopati, pa mož ni imel srca. Dogovor je bil, da ga do 100 € zdravimo, če bo več, pa...saj veste...ga bo nadomestil mlajši, lepši in močnejši (ne moža, pomivalni stroj). Nisem imela sreče - zdravljenje je stalo nekaj manj kot 100 €, od tega je nadomestni del stal 2,70 €, ostalo pa je bilo delo in potni stroški (ne vem kje vse se je vozil, serviser namreč, da je nabral toliko km).

Tokrat mi je uspelo moža prepričati, da našemu Candyju dovolimo oditi, v naš dom pa spustimo čisto nov gorenjski model. Tako je, hočem Gorenje, ker ti lahko tak mašin popravi katerikoli stric, ki se količkaj spozna na kable in ostalo drobovino, brez da bi ti kasiral trojne potne stroške. No prav, priznam, glede modela mi moža še ni uspelo prepričati (se še dogovarjava).

Medtem, ko čakamo na novo mašino, je treba posodo pomivati na roke. Na roke!!!! Kdo to še sploh dela?! Pravzaprav se vsi trudimo, da se temu opravilu izognemo, a na koncu nekdo mora potegniti ta kratko. O.k., kak krožnik in kozarec bi še pomila, kaj več pa.... Je kdo že pomival skodelo z zasušenim čokolešnikom? Če ste, potem razumete; če niste, si ne želite.

Pomivalnemu stroju, kar se hiranja tiče, zvesto sledi naš mikser, ki ga z možem uporabljava za pripravo tekočega zajtrka (kaj drugega gre na vse zgodaj težko po grlu). Več kot očitno je, da ne bo dočakal visoke starosti. Uspe mu prežvečiti kako banano z zadostno količino mleka, a bog ne daj, da mu podtakneš kak košček jabolka, kaj šele žlico muslijev.

Dokler ne najdemo novega "prežvekovalca hrane", sem ob jutrih na čokolešniku. Krožnik pustim v pomivalnem koritu v upanju, da ga bo nekdo pomil.

Ni komentarjev:

Objavite komentar